Σάββατο 28 Απριλίου 2007

ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Η μαγεία της εξέλιξης. Δεν χρειάζεται πια να κοπιάζει κανείς. Είναι τόσο γοητευτικό να βλέπει κανείς πια ότι τα πειράματα του Παβλοβ έχουν επιτέλους μια συνολική εφαρμογή στο κοινωνικό σύνολο. Ο Παβλόβ τωρα δι-και-ω-νε-ται! Και χωρίς θορύβους από εξωτερικά καμπανάκια. Ενσωματομένο καμπανάκι 24ωρης ρύθμισης!! Ντιν ντιν ξεκίνα.

Τρέξε! Αντε πιο γρήγορα! Ωπα καλά είσαι! Πάρε μια καραμελίτσα για το κόπο σου. Ελα πάμε πάλι. Μόνος σου έτσι με πρωτοβουλία, αυτοδαμάσου, αυτοτεμαχίσου, υπόκυψε, σκύψε, φάτην. Πες κι ένα ευχαριστώ.. Μπράβο το καλό παιδί. Θα σ’εχουμε στα υπόψη να είσαι το βασικό πειραματόζωο στην επόμενη σκάλα εξέλιξης.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΑΜΙΛΗΤΑ ΑΚΟΥΝΗΤΑ ΚΙ ΑΓΕΛΑΣΤΑ!!! Ωπ... εσύ κουνήθηκες. Εχασες. Πρόσεξε μην το ξανακάνεις γιατί θα σε ρίξω ανάμεσα στα πιο εκπαιδευμένα πειραματόζωα και θα σε κολατσίσουν για πρωινό! Κι έχουν μια πείνα. Σ’εκείνο το επίπεδο έχουν φτάσει στο σημείο να μη δέχονται ούτε τη καραμέλα για επιβράβευση για να κάνουν καλύτερη εντύπωση.

Το απόλυτα επιτυχημένο πειραματόζωο, όχι μόνο έχει επίγνωση της φυλακής του αλλά καταθέτει και προτάσεις για βελτίωση των συστημάτων ασφαλείας! Είμαι βαθειά συγκινημένος που τελικά φθάσαμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Φύλακες επιτέλους μπορείτε να ξεκουραστείτε. Αράχτε την. Κίνδυνος ουδείς. Είναι γεγονός. Είναι οι αυτοδιαχειριζόμενοι άνθρωποι είναι ότι πιο όμορφο μπορούσαμε να φανταστούμε.

Ζήτω η εθελοντική ενσωμάτωση στο σύστημα! Ζήτω οι άνθρωποι που νοιώσαν επιτέλους ασφαλείς πίσω από τα κάγκελα! Τι πιο όμορφο από το να βλέπεις έναν υπηρέτη να κάνει περισσότερα απ΄ότι του ζητάει το αφεντικό του οικειωθελώς!!! Ιδιότητα όπως έλεγε κι ο συγγραφέας ανυπόφορη μεν, αλλά χρησιμότατη δε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: